Գլխավոր էջ » 2011 » Июль » 4 » Կիվիի պտուղները իրենց հատկություններով շլացրել են գիտնականներին
20:55 Կիվիի պտուղները իրենց հատկություններով շլացրել են գիտնականներին |
Ճապոնական գիտնականները կարծում են, որ կիվիից օգտակար միրգ չկա: Նրանք ուսումնասիրել են բազմաթիվ մրգեր և եզրակացրել, որ կիվին իր օգտակարությամբ գերազանցում է նարնջին, խնձորին, լիմոնին և մյուսներին: Ամենաօգտակարը դեղին կիվին է, չնայած մեզ ծանոթ կանաչը պակաս չէ: Իհարկե, գիտնականները փորձեր են արել: Նրանք մի քանի կամավորի առաջարկել են օրական ուտել երեք կիվի և հետևել են նրանց ինքնազգացողությանը, ինչը հոյակապ է եղել: Գիտնականները դա բացատրում են կիվիի մեջ պարունակվող մեծ քանակի հակաօքսիդանտներով: Կիվին կարող է կանխել այնպիսի մահացու հիվանդություններ, ինչպիսիք են աթերոսկլերոզը, սրտի անբավարարությունը, Ալցգերմերի հիվանդությունը, քաղցկեղը և Պարկինսոնի հիվանդությունը:
|
Նայել են: 797 |
Ավելացրել է: Rubo
| Ռեյտինգ: 0.0/0 |
Միայն գրանցվածները կարող են կոմենտարիաներ ավելացնել [ Գրանցվել | Մուտք ]
|